Üyelerimiz :)

16 Haziran 2013 Pazar

Water Marble Denemeleri/2

Merhaba herkesee :) 
Bugün sizlere deneme yanılma sonucu yapılan bir Water Marble göstereceğim. 
İzlerken yapması çok kolay gibi gözüken bu yöntem tam anlamıyla öğrenemeden yapılırsa çok yorucu oluyor ilk denememde çok yorulmuştum şimdi yaptığımda ise daha kolay bir hal aldı ama yinede yoruldum :) 
İnşallah bundan sonra yaptığımda hem daha başarılı olur hem daha az yorar :) 
Kullandığım ojelere bakacak olursak;


Soldan sağa Essie-Watermelon, Essie-Mezmerised, Essie-Lapiz of Luxury, 
Essie- Mint Candy Apple, Essie- Go Overboard.
Kullandığım ojelerin hepsinin Essie olmasının sebebi izlediğim bir çok videoda kullanılan markalardan biri olmasıydı. Yaparken denemek istedim ve gerçekten güzel bir sonuç aldım suda yayılmaları daha geniş olduğu için yapması daha kolay oldu. 
Hadi fotoğraflara bakalım daha sonra nasıl yaptığımı tekrar detaylı olarak anlatayım :) 


,

Eveet manikürüm bu şimdi gelelim yapılışına :) 
Daha önceki postumda burada da belirttğim gibi suyun sıcaklığının oda sıcaklığında olması gerekiyor eğer oda sıcaklığında değilse damlattığınız oje ya dibe batıyor topaklanıyor ya da hiç yayılmıyor buda kullandığınız ojeleri birbirine karıltırıyor bu yüzden düzgün birşey elde edemiyorsunuz. 
Her neyse dediğim gibi suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. 
Kullandığınız ojelere de bağlı biraz malesef. Her oje tam anlamıyla yayılmıyor. 
Ojeleri istediğiniz sırayla damlatabilirsiniz. Tırnağınıza koruyucu bir kat oje sürün. Daha sonra isterseniz bant yapıştırıp tırnak kenarlarınızı koruyun isterseniz tırnak kenarlarınıza krem sürün. Sürdüğünüz kremin tırnağınıza deymediğinden emin olun çünkü tırnağınızda kremlenirse yaptığınız desen tırnağınız da durmaz. Damlattığınız ojeleri kürdan, Dotting Tool, tığ vs. gibi sivri uçlu bir alet ile şekil verin istediğiniz her türlü deseni yapabilirsiniz. Tırnağınızı 45 derecelik bir açı ile suya sokmanız lazım tam deseni almanız için ee buda biraz yorucu bir iş. Daha sonra dışarıda kalan deseni pamuklu çubuk ile temizleyin çünkü temizlemezseniz tırnağınız da ki desene değecektir buda görüntüyü bozar. Tırnağınız hazır Topcoat, matlaştırıcı sürerek bitirin :) 
İşte bu kadar :) 
Yakın bir zamanda Videolu bir anlatım yapacağım.
Şimdilik hoşcakalıın :) 




4 yorum:

  1. Orta parmağını ve işaret parmağını özellikle beğendim. Ben de denemiştim ama olmadı tabi. Bi ara tekrar deneyeceğim bakalım :)

    http://mathildanindunyasindayim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol canım dediğim gibi suya dikkat etmek lazım :)

      Sil