Üyelerimiz :)

15 Nisan 2013 Pazartesi

Kızıl Nehir - John Hart


Edger Allan Poe Ödüllü Kızıl Nehir'i sizlere anlatmak istiyorum. Hikayesi ve kurgusu ile okuduğum en iyi romanlardan birisi.

 Hikaye Adam isimli kahramanımızın geçmişindeki büyük trajediyle başlıyor. Annesini 8 yaşında kaybeden Adam, bu trajedinin etkisiyle hayatına devam ediyor. 22 yaşında ailesinin düzenlediği doğum günü partisinde bir genç ölüyor ve bu suçu üvey annesi Adam'ın üzerine yıkmaya çalışıyor. Olay mahallinde onu gördüğünü öne sürüyor. Hikaye polisiye konulu ancak içerisinde olan aile trajedisi inanılmaz gerçekten. Daha sonra Adam tutuksuz yargılanıyor ve aklanıyor. Fakat oturduğu kasaba küçük bir kasaba ve çoğunluk Adam'ı hala suçlu görüyor. Adam'ın babası onu evden kovuyor ve Adam her şeyi bırakıp New York'a yerleşiyor. Hiç kimseyle konuşmadan etmeden 5 yıl orada geçiriyor. Sonra kasabadan eski ve çok yakın bir arkadaşı Danny arıyor ve yardımına ihtiyacı olduğunu söylüyor. Adam kabul etmiyor ancak sonradan gitmek istediğini anlıyor ve yola koyuluyor. Tam bu sırada olaylar gelişiyor. Onu arayan Danny öldürülüyor ve Adam'ın ailesi dağılıyor. En son üvey kızkardeşi ölüyor evlerinin çok yakınında oturan Grace kız kardeşi çıkıyor ve bu suçları işleyen aileye çok yakın birisi çıkıyor.

Büyük bir trajedi cinayet romanı olarak görmenizi istemem ve sürükleyip 400 sayfayı hemencecik bitireceğinizi düşünüyorum :) En azından bende öyle oldu bu arada kitabın yarısına kadar sıkıcı geçiyor. Ama sonu müthişti gerçekten. Tavsiye ederim yani. Ben de bu kitabı aslında John Cristophe Grange'ın Kızıl Nehirler'i sandığım için almıştım fazla dikkat etmeden sonradan dükkandan çıkınca farkettim ama iş işten geçti ama pişman değilim hem de hiç :))

Kitap Resmi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder