Üyelerimiz :)

30 Mayıs 2013 Perşembe

Aşk-ı Şehir Eskişehir ve Manikürü ^-^

Merhaba arkadaşlar :)
Bugün sizlere yaşadığım şehri "Aşk-ı Şehri" yani "ESKİŞEHİR'i" tanıtacağım :)
Yani aslında tanıtmak değilde fotoğraflarla birleştirip sunacağım. Ben Eskişehirli olmamama rağmen çok uzun süredir burada yaşadığım için Eskişehirli oldum ve buraya bağlandım diyebilirim kimse beni buradan götüremez :D
Bende dedim ki madem burayı bu kadar seviyorsun kullan renklerini tanıt Eskişehir'ini dedim ve işe koyuldum. Hadi maanikürden başlayalım ve neler kullandığıma bakalım :)


Soldan sağa Afrodit Paris-59, Goldenlady-364, Flormar-120 ve Gabrini 300.

Manikürüme gelince ;


Manikürüm böyle. Yapılışına gelince taban rengi olarak 2 kat Afrodit Paris-59 kullandım. Daha sonra Goldenlady-364 ile ile çizgileri yaptım daha sonra Avon Nail Art fırçası ile kalp çizdim ve Flormar-120 ile içini doldurdum. En son topcoat ile bitirdim.






Eveet manikürüm böyle :) 

Birde canım Eskişehir'imin fotoğraflarına bakalım sizlere tanıtabildiğim kadar fotoğraflar üzerinden tanıtım yapacağım :)


Evet burası meşhur Porsuk Nehrimiz. Son bir kaç yıl içerisinde bu nehir temizlendi, çevresi düzenlendi ve en son kano, tekne turları ve gondol gezileri  düzenlenmeye başlandı toplam 5 yıl gibi bir sürede fazlasıyla bir gelişme gösterildi. 


Bu da Porsuk Nehrinin gece görüntüsü. Porsuk Nehri birçok bölgeden geçiyor. Burası şehir merkezi sayılabilecek Adalar bölgesi. Adalar bölgesinde bir çok cafe var. Yani tam bir gençlik mekanı. Uzun bir yol olduğu için mitinglerin vazgeçilmez yeri. Ayrıca yapılan bir çok etkinlikte stantlar da kuruluyor bu alana. Üst resimde ki yeşillik alanlarda oturulabiliyor hele yazın oralar tamamen doluyor birde gölgelik bir yer buldun mu yat orada kalkma yani :D




Porsuk çok nadir donar. Kışın aşırı soğuklarda bazen çok az bir tabakayla donar ama geçtiğimiz yıllarda baya baya donmuştu. Porsuğun her mevsim haline bayılıyorum çok güzel bir görüntü yaratıyor bence :) 



Eveet burası da ünlü Reşadiye Camii. Bir kaç yıl öncesinde yenileşmeye başlayan 'Eski'şehir de ilk yenilik Tramvaylar olmuştu. Daha sonra heykeller yapıldı ve çok farklı bir hava yarattı Eskişehir'e. Bu fotoğrafta her üç özelliği de görmekteyiz. Ben bu Fotoğrafı çok seviyorum umarım beğenmişsinizdir :) 


Bu da gece görüntüsü :) 


Burası bir kaç yıl önce yapılan Sazova Parkı ve bu resimde gördüğünüzde Nuhun Gemisi. Burası bir bilim kültür parkı. Çocukların çok güzel vakit geçirdiği haftasonları dinlenmek ve gezmek için ideal bir mekan. Ben çok seviyorum yani burayı :) 


Eveet bu da gece görüntümüz :)



Burasıda Sazova Parkına yeni eklenen Masal Şatosu :) 
Her kule Türkiye'de ve masallarda bulunan şatoları temsil ediyor. Daha içerisine girme fırsatı bulamadım ama tanıtımlarında o kuleye özel düzenlenmis her kulenin içerisi. Bende çok merak ediyorum acaba nasıl oldu :)


 Bu resimde görünen lokomotif butün parkı turluyor ve istasyonlardan birinde istediğiniz bölümde inebiliyorsunuz :) 
Çok eğlenceli oluyor bir lokomotifle gezmek sanki şehirler arası tur gibi ben çok seviyorum ve her gittiğimde illaki bir tur yapıyorum :) 


Buda lokomotifimizin yakından bir görüntüsü :) 


Bu gördüğünüz yer Eskişehir Şelale Park. Bir kaç yıl önce yapılan bir mimari burasıda. Yapılışına tanık olduğum ve yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir sürede biten bu yer Eskişehir'in en üst noktasında bulunuyor ve bütün şehri gözler önüne seriyor. Burada bir restorant cafe tarzı bir yer daha var ve fotoğrafın arka kısmında görülüyor. Burada oturup da manzarayı izleyebiliyorsunuz Birde şelalenin ön kısmında bir cafe daha var burası açık alan orada da oturabiliyorsunuz. İlk yapıldığı zaman önde ki cafenin önü açıktı fakat çok yüksekte olduğu için fazla rüzgar alıyordu. Sonunda oraya bir camekan yapıldı ve rüzgar derdinden kısmende olsa kurtulundu. 


Bu da yandan görüntüsü :) 


İlk yapıldığı zaman sadece şelaleden oluşan bu yere daha sonra bu gördüğünüz değirmen eklendi sadece süs amaçlı olmasına rağmen çok hoş bir yapı oldu :) 
Gece manzarasını da görebilirsiniz bu fotoğrafta :) 


Bu da lunaparktan alınmış bir görüntü. Arkada gördüğünüz büyük sütun geçmişte orada olan kiremit fabrikasından kalan bir kalıntı. Fakat bu bölgede bu bacaların sayısı o kadar fazla ki tarihi eser niyetine duruyorlar ve bence hoş bir görüntü yaratıyorlar :) 


Burası doktorlar caddesi. Birçok markanın mağazasını bulabileceğiniz bir cadde. Bu caddenin arka sokağında bir çok doktorun özel muayenehanesi var ve sanıyorum bu yüzden bu caddenin adı "Doktorlar" :D 


Bu fotoğrafta doktorlar caddesinde ki bankların bir kaçında olan heykellerinden bir tanesini görüyorsunuz. 
bence çok şekerler ya :D 


Burası da doktorların girişinde bulunan Cengiz Topel heykeli. Bilmem biliyor musunuz ama Cengiz Topel Kıbrıs Harekatında bulunmuş bir pilottu ve uçağının düşmesiyle yada düşürülmesi sonucu yakalanan ve işkence görerek şehit edilen bir Eskişehirli şehidimiz. Yıllardır burada olmama rağmen Cengiz Topel'in kim olduğunu bilmiyordum. Bu yıl öğrendim önemli bir kaybımız olduğunu ve bu yüzden onu da bu yazıya dahil ettim. 
Ayrıca fotoğrafın arkasında gördüğünüz Stüdyo da bugün Gratisin yeni şubesinin olduğu yer söylemeden edemedim :D


Burasıda Ünlü Odunpazarı Evleri. Odunpazarı evleri Eskişehir'in ilk yerleşim yeri olan Odunpazarının Osmanlıdan kalan tarihi evleridir. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama bir rivayete göre buraya yerleşmeye gelen ilk halk Odunpazarı ve şimdiki Porsuk Çayı'nın olduğu bölgeye birer koyun ciğeri asmışlar. Hangisi çok dayanırsa orayı yerleşim bölgesi seçeceklermiş. Odunpazarına asılan ciğer daha geç bozulmuş ve ilk yerleşim yeri burası olmuş.


Odunpazarı evleri genelde iki ve üç kattan oluşan mimari yapılardır. bir kaç yıl önce yeniden aslına uygun restore edildiler ve 2007 tarihinde Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi faaliyete geçmişti.
Bu yıl Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi ve ziyaretçi sayısı bir anda arttı. Ben de çok seviyorum bu evleri, bu görüntüyü. Eski olan tarihi şeylere hep ilgim vardır. Sanırım bu yüzden burayı daha çok seviyorum. :D


Bu da gece görüntüsü :)


 Yazılıkaya-Midas anıtı Eskişehire 90 km uzaklıkta bulunuyor. Friglerin birçok yapıtı olmasına karşı en büyük ve en görkemli anıtları bu. Anıtın üzerinde Midas yazısı görüldüğü için "Midas Mezarıda" denir. Ama malesef daha yazıların tamamı çözülemedi :(  


Yunus Emre türbesi birçok yerde bulunuyor bu yüzden neredekinin gerçek türbesi olduğu bilinemiyordu. Ama son yapılan araştırmalarda çıkan iskelet kalıntıları Eskişehir'dekinin gerçek olduğunu düşündürtüyor. :)



Türkiye'nin en büyük garlarından bir tanesi olan Eskişehir tren istasyonu son yıllarda yaptığı büyük atılımlarla isminden çok söz ettirdi. 4 yıl önce hızlı tren yapıdı ve önemi daha da arttı o kadar çok rağbet oldu ki gar büyütülme çalışmaları başladı ve kısa süre sonra yapımı bitecek :)    


Burasıda eskişehir tren garı Haydarpaşa ve Ankara garından sonra Türkiye'nin en büyük garı olan Eskişehir tren garı yakın zamanda daha üst sıralara gelebilir. Bu Tren garını tanıtmamın en büyük sebebi biriciğimin bir kaç yıl sonra burada çalışacak olması ona özel bir tanıtım oldu yani bu :) 

Çok uzun bir yazı oldu farkındayım ama umarım beğenmişsinizdir bu güzel şehri size tanıtabilmişimdir umarım :) 


Aşk-ı Şehir Eskişehir'in tanıtımı benden bu kadar size birşey katabildiysem ne mutlu bana :) 
Eskişehir'in simgelerinden bir tanesi olan Mithat Körlerin Eskişehir marşıyla sizlere şimdilik veda ediyorum iyi okumalar iyi dinlemeler :) 


Eskişehir Marşı İçin Tık ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir Marşı İçin Tık

Mutlu Günler :) 

















8 yorum:

  1. Eskişehir'i görünce geldim :D Bende Ankaralıyım ama Eskişehirde okuyorum. Çok güzel tanıtmışsın canım. Emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim canım baya bi vaktimi aldı ama elimden geleni yaptım beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  2. Ben Eskişehirliyim güzel olmuş yazın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum beğendiysen ne mutlu bana :)

      Sil
  3. Yazını çok beğendim. Hatta ben de özendim diyebilirim. İzmir'i anlatmam sanırım ama Antakya'yı anlatacağım ben de bir yazımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo çok mutlu oldum şuan senden de güzel bir yazı bekliyorum o halde :)
      Çok teşekkür ederim ayrıca :)

      Sil
  4. Ben henüz Eylülden beri yaşamama rağmen çok bağlandım eskişehire. İnsan hemen sahiplenip eskişehirli oluveriyor. Okulu bıraktıgım için taşınıyorum gerçekten üzülüyorum taşındıgım için =(

    Manikürün de çok güzel olmuş!! :)

    YanıtlaSil